Workshops

Tekenen vanuit je hart

Meditatief, ontspannend en een heerlijke manier om je hoofd ‘leeg te maken’ en nieuwe kracht en inspiratie op te doen. Dat is Tekenen vanuit je hart. Iedereen kan meedoen, omdat iedereen vanuit zijn eigen gevoel en beleving werkt is er geen gemeenschappelijk doel, zijn er geen eisen aan wat je kunt. Het gaat om jouzelf. Spreek dit je aan? Lees verder!

Weg met dat volle hoofd!

We zitten vaak teveel ‘in ons hoofd’. Onze gedachten malen maar rond en voor problemen hebben we nauwelijks andere oplossingen dan nog meer in ons hoofd rond te malen. Het kan je uitputten, voor andere dingen blijft weinig energie over en je kunt erdoor in verwarring raken. Allerlei energievreters, misschien goed verborgen, slurpen je laatste reserves weg, Je kunt er zelfs lichamelijke klachten aan over houden. Misschien zijn er steunpunten, maar je kunt ze even niet meer vinden.

Laat het weer stromen

._dromenlandJe creativiteit de vrije loop laten, scheppend bezig zijn zonder jezelf eisen op te leggen, het kan een heerlijke uitlaatklep voor opgebouwde spanning zijn, waardoor de balans in jezelf weer wordt hersteld. Het gaat niet  om het eindproduct, maar om het weer laten stromen van je creatieve energie.  Mooi of niet mooi, dat bepaal je zelf. Tekenen en schilderen vanuit je hart, vanuit gevoel maakt je van binnen vrij en brengt je tot nieuwe, spannende ontdekkingen. Zo’n ontdekkingsreis in en vanuit jezelf is spannend, heerlijk en bevrijdend.

Verschillende technieken en kleine groepjes

Er zijn talloze manieren en technieken om gevoelens op papier of op het doek te krijgen. We maken kennis met verschillende werkvormen. Zo ontdek je wat goed bij je past en wat iets minder. Een te grote groep veroorzaakt onrust en ruis, juist als je even wat meer rust nodig hebt. Onze groepjes zijn daarom niet al te groot, maximaal zes personen.

Het resultaat

Het gemaakte werk is van ondergeschikt belang. Natuurlijk houdt niemand je tegen als je het aan de muur wilt hangen en natuurlijk kan dat ook heel leuk en inspirerend zijn. Maar het belangrijkste is dat je je creatieve energie weer voelt stromen, dat er een hernieuwde balans in jezelf komt tussen je denken en je creativiteit. Het gaat niet om het product en eigenlijk ook niet om het proces. Het gaat om het moment!

Planning

De nieuwe data voor deze workshops zijn op dit moment nog niet bekend. Heb je interesse en wil je op de hoogte blijven, stuur me dan even een mailtje via dit mailadres.

Je kunt ook gebruik maken van dit contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Kunstenaar in woord en beeld