Breek eruit!

Ken je dat gevoel, van gevangen zijn in een maatschappelijk en sociaal oerwoud van regels, een vicieuze cirkel van eisen, verwachtingen en geaccepteerde standaarden? Het is als een web van patronen dat gesponnen zit tussen jou en alle kleurrijke mogelijkheden die het leven je wil bieden.

Het is een patroon van verwachtingen dat je zelf vreemd genoeg in stand helpt houden, onbewust werk je mee aan een verstikkend raster van regels en gedragingen die je worden opgelegd, maar die je ook aan een ander oplegt. Je doet de dingen omdat dat van je wordt verwacht, niet omdat je ze zelf echt wilt doen. Kun je hieraan ontsnappen? Hoe kom je hieruit? Wil je er wel uit?

_breek_uit_patroon_rood

Als dat patroon van opgelegde verwachtingen en belemmeringen maar eens doorbroken zou kunnen worden, dan lagen alle kansen tot ontplooiing, tot waar genieten van de mooie dingen die op je pad komen, helemaal voor je open.

_breek_uit_patroon_blauw

Als je je concentreert op het licht, op de lichte dingen in het leven, dan blijkt er veel meer mogelijk.  Leven vanuit jezelf, leef wat en wie jij bent. Dan komen de lichte en bonte kleuren tot bloei. En misschien kun je zelfs voorbij gaan aan het web, kun je door de onnodige patronen heen breken.

Leef je vrijheid, leef naar het licht!

_breek_uit_patroon_oranje

_Breek uit je patroon

Dit thema inspireerde me tot het maken van een reeks schilderijen. Je ziet ze hier op deze pagina staan!

_breek_uit_patroon_fullcolour

2 gedachten over “Breek eruit!”

 1. Hallo Hans,

  Wat een bijzondere schilderijen maak je en wat een prachtige kleuren weet je op het doek te zetten.
  Die kleuren zorgen voor vrolijkheid en levendigheid.
  Hoe patronen beklemmend kunnen zijn en de behoefte kunnen geven er uit te willen breken, terwijl die patronen in je schilderijen ook iets geborgens hebben, een plek waar je juist in zou willen blijven zitten, die iets beschermends hebben.
  Het maakt me nieuwsgierig naar de volgende.

  Groetjes,
  Hélène

  1. Hoi Hélène,

   Dank voor je leuke reactie! Je raakt het precies aan: beklemmend en beperkend maar toch geborgen, veilig en beschermend.
   Wordt nog vervolgd!

   Groetjes
   Hans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.