Rad van kleur

Schilderen met de kleuren van de wind, de kleuren van het leven zelf. Ruimte geven en ruimte laten voor de ziel van mensen, dieren en dingen. De kleuren van het leven die je overal om je heen ziet hebben een directe verbinding met je innerlijke zelf, een universele band die ons in connectie brengt met elkaar.

In mijn werk spelen kleur en licht een belangrijke rol. Kleuren staan voor veelzijdigheid, ze kunnen op allerlei manieren met elkaar worden gecombineerd. Kleuren staan ook voor een stukje plezier, voor vrolijkheid. Niet voor niets bestaat er de uitdrukking ‘Iets geeft kleur aan je leven’.

Kleur is afwisseling, het is de smaakmaker die nodig is om het leven met meer plezier en meer inhoud te leven. Kleuren draaien om ons heen, ze maken ons het middelpunt van ons eigen bestaan, we zijn ons eigen lichtpuntje.
In het werk ‘Rad van kleur’ komen die cirkelende kleuren bij elkaar in ons eigen lichtende centrum.

De kleuren van de chakra’s, niet op één lijn, maar gecentreerd om een kern van licht. Het is een werk waarin de wiskunde van het leven terug te zien is. In de golvende kleuren zijn de wiskundige reeksen van Fibonacci meegenomen, de gulden snede die zich met een golfbeweging steeds verder verspreidt.

Die werveling van kleur en energie houdt een belofte in. Er zijn altijd mogelijkheden, altijd kansen. Er zullen altijd zaadjes zijn die onder de sneeuw wachten op het moment om uit te komen en op te groeien tot een mooie en kleurrijke roos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.